Balsport jonathan  

Squash

Dit racketspel wordt door twee spelers in een afgesloten ruimte gespeeld. Het lijkt een klein beetje op tennis, echter staan de tegenstanders bij squash niet tegenover elkaar, maar juist naast elkaar. Ze maken bij het spelen van de bal gebruik van de muren om hen heen en er is dus ook geen net gespannen.

De ruimte waarin squash wordt gespeeld meet 6,4 meter bij 9,75 meter en is dus, zoals eerder gezegd, volledig omgeven door muren. Om eventueel publiek wel de mogelijkheid te bieden naar het duel te kijken, is de achtermuur doorgaans gemaakt van glas.

Het is overigens ook mogelijk om een potje squash te spelen met drie of vier spelers. Wanneer je met vier spelers speelt wordt er twee tegen twee gespeeld en noemen we dit een ‘dubbelspel’. Elke speler dekt hierbij een helft van het speelveld. Wanneer je een potje squash met zijn drieën speelt wordt er twee tegen één gespeeld. Hierbij is dus één team van twee spelers, waarbij elke speler een helft van het veld dekt.

Over de geschiedenis van squash zijn de meningen nogal verdeeld, maar de meest gehoorde variant is toch wel dat squash is ontstaan op de Harrow School in 1830, waar de eerste squashbanen werden gebouwd.