Atletiek Florence  

Zo richt je je bedrijfswagen ook in voor je favoriete sport

Elke vakman weet maar al te goed dat het juist en overzichtelijk inrichten van de bedrijfswagen een van de belangrijkste taken is. Zeker als je niet elke keer en halfuur wilt moeten lopen zoeken naar het materiaal dat je nodig hebt. Een goede bedrijfswageninrichting is echter niet alleen handig als je voor je professionele doeleinden meer orde wilt. Zo’n wagen of bestelbus kan ook voor hobbysporters een goede uitkomst zijn.

Hoe zorg je er nu voor dat een professionele bedrijfswageninrichting ook je favoriete sport gemakkelijker maakt? Hieronder vind je alvast enkele goede tips!

3 tips om in je bedrijfswagen ook sportmateriaal op te bergen

1. Stevige haken aan de zijkant en de vloer

Ten eerste is het een goed idee om stevige metalen haken in de vloer van je bestelbus of bedrijfswagen te integreren. Hoewel deze misschien vooral bedoeld zijn om bijvoorbeeld zware goederen of paletten met leveringen aan vast te maken, kan je ze ook zonder problemen gebruiken om een fiets of zelfs een brommer aan te bevestigen.

Op die manier wordt het transport van je sportuitrusting een stuk veiliger én gemakkelijker en dat dankzij haken die toch al in je bestelbus of bedrijfswagen aanwezig waren. Een win-winsituatie waar je als hobbysporter en vakman zeker van moet profiteren.

2. Vliegtuigrails voor fietsen en meer

Veel bestelbussen of bedrijfswagens beschikken ook over zogenaamde vliegtuigrails. Dit zijn een soort van metalen of kunststof relingen die in de vloer van het voertuig geïntegreerd zijn en zwaardere spullen, dozen of zelfs een fiets of ander voertuig stevig op hun plaats houden.

Als je tijdens het weekend een dagje wilt gaan fietsen in de Ardennen, dan is het natuurlijk erg handig dat je bestelwagen of bedrijfswagen daar al perfect voor is uitgerust. De rails houden je fiets of motorfiets immers stevig op zijn plaats.

3. Ladekastjes voor kleine spullen

Ten slotte maken ook ladekastjes en gewone kastjes een belangrijk onderdeel uit van een standaard bedrijfswageninrichting. Waarom zou je deze dan ook niet gebruiken om belangrijke sportspullen- en accessoires in op te bergen? Denk maar aan sportkledij, maar ook bijvoorbeeld extra onderdelen voor je fiets of brommer, belangrijke accessoires als je gaat paardrijden en nog veel meer.

Het voordeel van dergelijke kastjes en lades is dat ze heel vaak al een standaard onderdeel vormen van de bedrijfswageninrichting van een bestelbus of ander professioneel voertuig. Daarbij geven ze je natuurlijk de mogelijkheid om alle kleinere spullen, die normaal gezien snel verloren zouden gaan, toch overzichtelijk en veilig op te bergen.

Vertrouw altijd op materiaal van kwaliteit

Of je je bestelbus of bedrijfswagen nu vooral gebruikt voor zakelijke doeleinde of toch ook een inrichting wilt die het uitoefenen van je favoriete sport gemakkelijker maakt, kiezen voor materiaal en accessoires van goede kwaliteit is een must.

Daarom loont het de moeite om te zoeken binnen het aanbod van een gespecialiseerde winkel of producent, zodat je zeker waarde krijgt voor je geld. Als je daarbij beseft dat een dergelijke inrichting zowel je baan als je hobby gemakkelijker, overzichtelijker én aangenamer maken, is dat natuurlijk mooi meegenomen!