Atletiek Florence  

Triatlon: secondewinst in kledingkeuze

Dat je hard moet trainen om aan een triatlon te kunnen meedoen staat buiten kijf. Deze vorm van duursport combineert onder andere fietsen, zwemmen en hardlopen en is daarom enorm zwaar. Je moet dus heel wat in huis hebben om een goed niveau te kunnen behalen, helemaal als je in de top 3 wilt eindigen.

Pittige training noodzakelijk

Om zich goed te kunnen kwalificeren moet de deelnemer goed voorbereid zijn. Daar gaat maanden lang een pittige training aan vooraf, het liefst met een professionele trainer die van aanpak weet. Het combineren van diverse zware duursporten vraagt veel van het lichaam dus blijft het niet alleen bij trainen. Er zijn nog een aantal andere elementen die minstens zo belangrijk zijn.

Het belang van de juiste kledingkeuze

Juist bij een triatlon is de juiste kledingkeuze een strategische zet. Goede uitrusting zoals op aim’n maakt verschil. De kleding moet geschikt zijn voor alle onderdelen. Het liefst lichtgewicht waar aim’n veel keuze in heeft. Ook moet de kleding snel weer drogen. Op aim’n zijn diverse combinaties beschikbaar. Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de juiste combinatie van kleding, vooral gelet op de lichtgewicht kwaliteit materialen, kan al voor secondewinst zorgen. Dit lijkt niet veel maar als je bedenkt dat sommige deelnemers van elkaar winnen met een tiende van een seconde verschil dan kunnen we stellen dat elke seconde telt al is het maar een halve seconde verschil.

Optimale bewegingsvrijheid

Het juiste type sportkleding, zoals aim’n die bijvoorbeeld beschikbaar heeft, zorgt ook voor optimale bewegingsvrijheid. Wanneer je lichtgewicht kleding draagt die gemakkelijk droogt en ook een optimale pasvorm heeft dan geeft dat het je gevoel dat je gemakkelijk kunt bewegen, en voel je je als een vogel zo vrij. Zo licht als een veer beweeg je snel en gemakkelijk door het parcours.

Energie en focus optimaal

Al deze facetten samen zorgen ervoor dat je letterlijk lekker in je vel zit en bruist van energie. Je kunt je optimaal focussen dat je aandacht nergens door wordt afgeleid, in elk geval niet door je kleding.

De juiste voeding

Wat ook een belangrijke bijdrage levert aan het optimaal presteren is het belang van hoogwaardige en de juist voeding. Hiermee schroef je je energie level en je focus nog verder omhoog. Daarom is het aan te raden naast een professionele trainer ook een voedingsdeskundige in de arm te nemen. Helemaal ideaal is een coach die ook gespecialiseerd is in voeding.

Samenspel

Al met al is het de combinatie die zorgt voor een mooi samenspel. Je lichaam goed getraind door professionele training en met de juiste voeding op maat voor duursport nog verder geoptimaliseerd. Met een strategische keuze in jouw kleding en uitrusting pak je een extra secondewinst. Wanneer alle facetten goed op elkaar ingespeeld zijn dan kan jouw triatlon niet meer stuk!