Atletiek Florence  

Sporten in een jurk

Het is prima mogelijk om te sporten en er tegelijkertijd heel vrouwelijk uit te zien. Er zijn namelijk best veel soorten sport waarbij dames jurken kunnen dragen. Bij wedstrijdsporten kan het voorkomen dat er bepaalde eisen zijn voor deze damesjurken maar er is een veelheid aan modellen voor sportjurken. Daarnaast is het bij vrijetijdssporten niet eens nodig om een echte sportjurk te hebben maar voldoet een van de vele comfortabele dames jurken ook.

Bij welke sporten dragen dames over het algemeen jurken?

De bekendste sporten waar dames jurken dragen zijn tennis, badminton, turnen en kunstschaatsen. Tevens wordt er door de meeste dames die golfen jurken gedragen.

Uit onderzoek is gebleken dat dames liever jurken dragen dan een hemdje en een rok of broekje omdat een jurk het gevoel geeft dat er meer bewegingsvrijheid is. Dit komt omdat een jurk uit een geheel bestaat. Een echte sportjurk heeft daarnaast ook een ingebouwde BH waardoor er dus minder kleding aangetrokken hoeft te worden.

Voor kunstschaatsen en turnen worden er tijdens wedstrijden erg opvallende dames jurken gedragen. Meestal zijn deze voorzien van veel glitter en andere versieringen. Als het om een sport gaat die door een koppel wordt uitgevoerd, zal de jurk van de vrouw geheel in overeenstemming zijn met de outfit van de partner. Bij kunstschaatsen en turnen is dit vaak het geval.

Golfen is een veel rustigere sport zodat de jurk eventueel wat langer kan zijn omdat er minder sprake is van belemmering bij rustige bewegingen.

Bij de sporten waar dames korte jurken dragen wordt er gelet op het ondergoed. Dit bedekt de billen volledig en heeft bij voorkeur dezelfde kleur dan de jurk.

Welke jurken zijn geschikt om in te sporten

De jurken voor dames die sporten zijn gemaakt van soepele stof zodat er gemakkelijk in bewogen kan worden. De jurken die speciaal gemaakt zijn voor damessporten vocht absorberend en elastisch. Voor fanatieke sporters is het daarom ook zeker wel aan te raden om een echter sportjurk aan te schaffen. Er zijn echter vele gewone dames jurken welke ook absorberende eigenschappen hebben en comfortabel zitten waardoor het geen enkel probleem is om een leuke jurk aan te doen tijdens het sporten in je vrije tijd. Katoen is namelijk een erg absorberende stof die prettig aanvoelt en hier wordt veel verschillende kleding van gemaakt.

Natuurlijk wil je er als vrouw leuk uitzien in een jurk, ook als je aan het sporten bent. Het allerbelangrijkste is echter dat je jezelf goed kunt bewegen in de jurk, zodat je niet belemmerd wordt tijdens het sporten.