Atletiek Florence  

eSports: de hedendaagse manier van sporten

Elk nieuw tijdperk gaat gepaard met nieuwe trends, fenomenen en activiteiten. Met de intrede van het digitale tijdperk waarin we ons reeds enkele decennia bevinden, is een bijzondere en geheel nieuwe manier van sporten tot stand gekomen, namelijk de zogeheten eSport. De term is in feite een afkorting van de Engelse benaming ‘electronic sports’ en omvat alle vormen van gamen die in competitieverband uitgevoerd kunnen worden.

On- en offline

Deze eSport competities vinden over het algemeen online plaats, maar er worden ook al jaren fysieke evenementen op kleinere en grotere schaal georganiseerd. De ouderwetse LAN-party ligt hieraan ten grondslag, maar het wordt thans veel professioneler aangepakt. De grotere eSport toernooien worden tegenwoordig georganiseerd door een aantal professionele organisaties, waaronder Virtus Pro, Team Dignitas en SK Gaming.

Elektronica

De almaar groeiende populariteit van eSports leidt logischerwijs ook tot de ontwikkeling van elektronica die volledig is toegespitst op het beoefenen van deze bijzondere discipline. Ben je echter een beginneling en nieuwsgierig of eSports wel dé sport is voor jou? Dan adviseren we je om niet direct al je spaargeld te steken in de enorm dure computers, laptops en gameconsoles waarmee de echte pro’s werken, maar begin gewoon eens met een refurbished iMac of vergelijkbaar apparaat. Kies je voor een iMac, ga dan wel voor de 27 inch variant, want met een kleiner beeldscherm zal de game die je gaat spelen nooit echt tot zijn recht komen. Wanneer je er na een tijdje achter bent of eSports echt iets voor je zijn, kijk dan pas verder naar elektronica die speciaal bedoeld is voor eSports.

Van eSports je beroep maken

Waar enkele jaren geleden nog neerbuigend werd gedaan over eSports, blijkt tegenwoordig maar weer dat dit een vrij bekrompen gedachtegang was. Inmiddels gaan er enorme bedragen om in de game-industrie, en dan hebben we het niet alleen over de elite gamers. Er is namelijk een enorme vraag ontstaan naar professionele game-ontwikkelaars, eSport teams en zelfs coaches om deze teams klaar te stomen voor grote eSport toernooien. Dus heb je een diepgaande interesse voor computers, gamen en de ontwikkeling hiervan, overweeg dan zeker om hiervan je beroep te maken!